Alla inlägg den 31 mars 2010
Jobbig dag. Pratade i nästan tre timmar med studievägledaren och kom fram till en massa saker. Jag fick också massor av insikter och alla var inte positiva. Har lite ångest, det är så mycket i mitt liv som inte har blivit och som inte kommer att bli som jag hade tänkt mig. Men det viktigaste är att jag är lycklig, det är mitt livsmål - och jag tror jag vet vad jag ska göra.
Om du inte vet vad du vill är mitt tips att du gör precis som jag och pratar med en riktig studievägledare, förslagsvis på ett universitet. Dessa är inte som de man hade på gymnasiet osv utan gör en riktig utredning och bollar idéer med dig. Det gav mig mycket.
För er som är nyfikna kommer jag nog att söka psykologi, socionom och journalist på LTU i första hand och sedan får vi se var det leder.
Det här åt vi till middag. Farligt gott om man tycker om starka ostar som jag gör (inte riktigt A:s mat dock=)
Rigatoni Quattro Formaggi
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar, en dröm för ostälskare.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
400 400 g rigatoni
5 5 dl grädde
1 1 krm grovmalen svartpeppar
1 1 krm salt
75 75 g gorgonzola i 1x1 cm bitar
75 75 g parmesan, riven
75 75 g talleggio i 1x3 cm bitar
75 75 g provolone i 1x3 cm bitar
Tips
Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!
Gör så här
1. Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme.
2. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet.
3. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
4. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering.
6. Rör tills osten smälter.
7. Lägg upp pastan i portionsskålar.
8. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
9. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter
Receptet kommer från TV4:as Förkväll.
Jag bytte ju dock ut grädden till Imat soja och använde bara de långt lagrade ostarna gorgonsola och parmesan. Detta är inget man äter varje dag kanske, men om man vill lyxa till det i vardagen eller så kan det vara riktig festmat!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | 31 | |||||||
|